Megbecstelenítették Kováts Antal szobrát Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2003. december 11.

Megbecstelenítették Kováts Antal szobrát

Temerinben december 6-ára virradóra ismeretlen tettesek festékszóróval bemocskolták Kováts Antal költő mellszobrát, Kiss Júlia szobrászművész alkotását, amit 2002 májusában állíttatott -- Lukijan Mušicki büsztjével együtt -- az akkori magyar többségű önkormányzat. A mostani botrányos eset furcsasága, hogy Kováts Antal szobra csupán néhány méterre van a községháza portásfülkéjétől. (A községi vezetés azóta a szobort letisztíttatta.) Szombatra virradóra egyébként összefirkálták a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület bejáratát is, valamint az egyik szerb párt nevének rövidítését pingálták a Helytörténeti Múzeum ajtajára.
A Vajdasági Magyar Demokrata Párt felhívja a figyelmet arra, hogy Temerinben a jelek szerint a magyarellenes provokációk tovább folytatódnak, összhangban azzal a tehetetlenséggel, amely a hatóságok ténykedését a kisebbségellenes huliganizmus elleni harc terén eddig is jellemezte. A választási kampány során egyesek ismét a kisebbségek elleni uszítással kívánnak önmaguknak politikai tőkét kovácsolni.
A VMDP körzeti szervezete elvárja a község valamennyi felelős politikai pártjától és közszereplőjétől, hogy elhatárolódjanak a politikai primitivizmus legújabb megnyilvánulásaitól.

CSORBA Béla, a VMDP körzeti elnöke

(Magyar Szó, 2003. december 11.)

Utolsó frissítés ( 2010. prilis 05. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9612439

Online