Késelés Szabadkán Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2008. prilis 21.

Magyar Szó, 2008. április 21.

Késelés Szabadkán

A város központjában egy fiatalt szúrtak meg - Pásztor: - Tartózkodom az eset minősítésétől
 
Szombaton hajnalban, egy óra körül Szabadka legszűkebb központjában, a Maxi üzlete előtt kisebb szóváltás után késszúrás áldozata lett a 19 éves Komjáti Attila. Az elkövetők egyikét már elkapták, másikukat pedig azonosították. Pásztor István óvatosságra intett az eset minősítését illetően. A sajnálatos esetről Pásztor István, a VMSZ elnöke szombaton rendkívüli sajtótájékoztatón tájékoztatta a közvéleményt. Mint mondta, amint értesült az esetről, azonnal kapcsolatba lépett a rendőrfőnökkel. Pásztor pozitívan értékelte a rendőrség hatékony fellépését, akik a két elkövetőt azonosították. Luka T.-t még a nap folyamán letartóztatták, társát értesüléseink szerint még nem, de az ő kiléte is ismeretes a rendőrség előtt. Mindketten nagykorúak.
 
                                                                                                                                            Fotó: Molnár Edvárd
A fiú szülei a könnyeikkel küszködtek, el sem hiszik, hogy ilyesmi megtörténhet Szabadkán
 
Komjáti Attila, akit Pásztor István, a Magyar Koalíció listavezetője tegnap a kora reggeli órákban látogatott meg a szabadkai Közkórházban, túl van az életveszélyen, és mint elmondta, jobban érzi magát. A szombat hajnali műtét mintegy másfél órán keresztül tartott, hiszen négy helyen kellett összevarrni beleit. Mint azt dr. Csengeri Attila, a sebészeti osztály főorvosa elmondta, nagy szerencséje volt a fiúnak, hiszen ha ütőeret talál el a kés, nagy valószínűséggel a helyszínen belehalhatott volna sérüléseibe a 19 éves fiatalember.
A fiú édesapja és édesanyja könnyeikkel küszködtek, az édesapa azonban elmesélte, fia soha nem volt verekedős, atletizált több éven keresztül, csendes gyerek, munkaviszonyban van.
- Szóhoz sem jutok, hogy ilyesmi megtörténhet ebben a csendes városban. Azt nem is tudom, hogy pontosan mi történt, csak annyit, hogy minket valamivel egy óra után hívott telefonon, hogy rosszul van, és menjünk. Amikor beértünk a kórházba, negyed háromkor hajnalban, őt már műtötték. Azt mondta a doktor úr, hogy rendbe fog jönni - mondta az apuka, Komjáti Károly.
Pásztor István, miután beszélt néhány percet a sérülttel, az újságíróknak annyit mondott, reméli, hogy a rendőrség végzi a dolgát, és a bűnösök elnyerik méltó büntetésüket.
- Örülök annak, hogy amikor bementem a kórterembe, akkor Attila mosolygott, és hogy jól van. Ebben a pillanatban ez a legfontosabb. Ez az eset sajnos még egy megerősítése annak, hogy a közbiztonság nincs a megfelelő szinten. Ezek szerint a fiatalok nincsenek biztonságban, ha elmennek szórakozni esténként - mondta Pásztor.
- A betegnek hasi szúrt sebe volt, a hasmegnyitás után láttuk, hogy a bél 4 helyen megsérült, azt össze kellett varrni. Jelenleg jól van Attila, túl van az életveszélyen, és reméljük, hogy ugyanilyen szépen is fog javulni. Komplikációk azonban felléphetnek, viszont ha szépen javul, 8-9 nap múlva elhagyhatja osztályunkat. Az, hogy hosszú hegyes, éles tárggyal történt a szúrás, biztos, de hogy mi történt pontosan, megforgatták-e benne a kést, ezt a sérülésből nem lehet kikövetkeztetni. Szerencséje volt a fiatalembernek, hiszen ütőeret is találhatott volna a szúrás, amitől a helyszínen elvérezhetett volna - mondta dr. Csengeri Attila. Attilát a délutáni órákban meglátogatta dr. Oliver Dulić, a szerbiai parlament elnöke is.

                                                                                                                                                                                            bajk, tm

„Miért beszéltek magyarul?”

Attila halkan, erőtlenül beszélt, kamera és fényképezőgép előtt nem, de az újságíróknak elmesélte a történteket.
- A Voice kávézóban voltunk pénteken este szórakozni, ahová többségében magyarok járnak. A barátnőmmel mentünk a Maxi áruház előtt, amikor hallottuk, hogy a mögöttünk jövő két fiatalember szitkozódik, és azt kérdezgeti, hogy miért beszélünk magyarul. Mi megpróbáltunk oda sem figyelni rájuk, mert nem akartuk, hogy bármi is történjen. Aztán leköpték a barátnőmet, és megrúgták, mire a barátnőm meg akarta ütni a támadót, én pedig közbeléptem. Aztán mi továbbsiettünk, de mintegy 100 méter után hátulról támadott rám késsel az egyik, a barátom pedig, aki társaival utánunk jött, ránk ugrott, hogy megakadályozza, hogy még többször megszúrjon. Ekkor én elkezdtem futni, úgy 100 métert szaladtam, majd pedig tovább sétáltam, vérző hassal segítségért a mentőállomás felé - mesélte Attila, aki hozzátette, a két fiút soha nem látta azelőtt, és meg sem ismerné őket, ha most megjelennének a szobájában.

 

 

Utolsó frissítés ( 2008. prilis 23. )
 
< Előző

Számláló

Látogatók: 9554319

Online