Közrendet veszélyeztetõ kilengések Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2003. jnius 20.

Magyar Szó, 2003. június 20.

 Közrendet veszélyeztető kilengések

A Vajdasági Magyar Demokrata Párt temerini községi képviselőcsoportja nevében Csorba Béla elnök június 19-én levélben szólította fel Đuro Žiga községi elnököt, hogy haladéktalanul tűzze a községi képviselő-testület napirendjére a következő tárgysorozati pontot: Tennivalók a község polgárainak biztonságát veszélyeztető jelenségek ellen. Az indoklásban többek között az szerepel, hogy Temerin lakossága körében aggodalmat váltottak ki az utóbbi két hét tömegverekedései, amelyek egy részének, akárcsak korábban, a miloševići időkben felismerhetően magyarellenes élük is volt.

Így például szerbül beszélő garázdálkodók egy csoportja tömegverekedést provokált június elején a Kossuth Lajos utcában, egy másik csoport pedig a fürdő területén összeverekedett a kommunális közvállalat embereivel, melynek során a szóbeszéd szerint csont is tört.

Legutóbb pedig, néhány nappal ezelőtt, szerb fiatalok egy csoportja a JNH utca (Tullabra) egyik magyar tulajdonú házába hatolt be illetéktelenül (feltételezhetően a vízilabdasikert akarták így megünnepelni), és beverték a ház bejáratának ablaküvegeit.

Itt említjük meg, noha ez nem szerepel a levélben, hogy néhány héttel ezelőtt már feltűnt a polgároknak, hogy illetéktelen személyek színes, sárga ragasztószalaggal ideiglenesen eltűntették a Petar Kočić iskola bejáratáról a magyar nyelvű feliratot.
(-a, Közrendet veszélyeztető kilengések, Magyar Szó, 2003. június 20., 5. oldal)

 

 

Utolsó frissítés ( 2008. prilis 22. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9386232

Online