Magyarországra a magyarokkal! Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2003. janur 21.

  Magyar Szó, 2003. január 21. / Magyar Szó, 2003. január 22.

 „Magyarországra a magyarokkal!”

Újvidéken a telepi Szabadkai utcában parkoló gépkocsikon furcsa röpcédulákat találtak a járókelők. A kézzel írott szöveg nyugtalanságot keltett a magyarlakta peremváros lakói körében. Ismeretlen szerző (szerzők) üzeni, hogy a zöldeket vissza a Magyar Köztársaságba. Szó szerint a következő szöveg izgatta fel a kedélyeket: „Becsüljük a Magyar Köztársasággal a jószomszédi viszonyokat, ezért a dél-bácskai körzetünkben letelepedett »zöld sztárokat« a szép zöld Magyarországra küldjük.”

A golyóstollal írt szöveg mellett zöld vízifestékkel egy herelevél és nyomtatott M betűvel a közepén egy ötágú, szintén zöld színű csillag díszeleg.

Az esetet elítélte Nenad Čanak, a Tartományi Képviselőház elnöke, s  a Magyar Szónak nyilatkozott Egeresi Sándor a parlament alelnöke is. A rendőrségi közlemény ugyanakkor hangsúlyozza, mindet megtesznek a tettesek kézre kerítéséért.
 (k. b. l.: „Magyarországra a magyarokkal!”, Magyar Szó, 2003. január 21., 1. és 5. oldal és k. b. l.: Nyugtalanság a Telepen, Magyar Szó, 2003. január 22., 5., Árgus)

 

 

 

Utolsó frissítés ( 2008. prilis 22. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 10144539

Online