Elfogták a keddi KMKSZ-székház támadás gyanúsítottjait Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2018. mrcius 18.

  Az ukrán országos rendőrfőkapitány közlése szerint elfogták a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári székháza ellen kedden elkövetett támadás gyanúsítottjait.

A rendőrség az ungvári KMKSZ-székház elleni mindkét támadást felderítette - jelentette be vasárnap a Twitteren Szerhij Knyazjev. Az előzetes információk szerint 5 személyt letartóztattak. A feltételezett felbujtót körözik.

Knyazjev vasárnap közölte, hogy a rendőrség operatív csoportjai egy személyt Cserkasziban, kettőt pedig Kropivnickijben fogtak el. Ugyancsak azonosították a KMKSZ-székház elleni mindkét támadás külföldi szervezőjét, aki ellen elfogató parancsot adtak ki.  A február 27-i robbantással összefüggésben őrizetbe vett három személy ügyészséggel közös kihallgatásának előkészítése folyamatban van ? tudatta az ukrán országos rendőrfőkapitány.  Ismeretlenek kedden hajnalban gyújtották fel a KMKSZ központi irodáját Ungvár belvárosában, az épület jelentős részben kiégett. Személyi sérülés nem történt. Az előző, sikertelen gyújtogatási kísérlet még február 4-én történt.

(MTI)

Utolsó frissítés ( 2018. mrcius 18. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 10144348

Online