"Fasiszta disznó elvágjuk a torkodat" Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2005. jnius 03.
HírTv, 2005. június  03.

"Fasiszta disznó elvágjuk a torkodat" - Megfenyegették az Újvidéki Magyar Szó titkárát

Családja kiirtásával fenyegették meg, és fasisztának nevezték az Újvidéki Magyar Szó című napilap egyik vezetőjét. A lap folyamatosan beszámol a délvidéki magyarság elleni támadásokról, amelyek az utóbbi időkben megsokasodtak, rendőrségi kivizsgálásuk pedig eredménytelen.

„Fasiszta disznó elvágjuk a torkodat, felgyújtjuk az egész fasiszta fészket" - ez állt az egyik névtelen levélben, amit Szikora Csaba, az újvidéki székhelyű Magyar Szó ügyviteli titkára kapott a napokban. A másik irományban pedig többek között azzal fenyegetik meg, hogy őt és családját is megölik. A Magyar Szó, mint a vajdasági magyarság napilapja folyamatosan beszámol az itt élő magyarokat ért támadásokról, ilyen jellegű fenyegetést azonban még nem kapott a szerkesztőség egyetlen munkatársa sem.

„Mindahhoz, hogy megfelelő módon ellenálljunk az emberi és nemzeti őrületeknek, amelyek ezekben a térségekben uralkodnak, arról a helyről sem kapunk a legkisebb mértékű támogatást sem, támaszt sem, ahonnan alapszinten egy nemzet, egy nemzetrész elvárná" - mondja Szikora Csaba, az Újvidéki Magyar Szó ügyviteli titkára.

Szikora Csaba természetesen az anyaországra gondolt, hiszen a december 5-i népszavazást követően egymást érik a délvidéki magyarság elleni támadások, amelyek elkövetői eddig minden esetben büntetlenül maradtak. A névtelen leveleket a rendőrségre továbbították, de nem bíznak abban, hogy a hatóságok megtalálják és felelősségre vonják a fenyegetések megfogalmazóit.

 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 7334593

Online