Soviniszta randalírozás a Bellyei járásban Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2014. janur 14.

 Szombat éjjel egy csoport fiatal vonult végig Várdarócon, akik után megrongált autók, betört ablakok és kerítések maradtak, „majku vam jebem, Mađari” , „zaklat ćemo vas“ kiáltásokkal törtek zúztak a bellyei kiskorúak.

Szombaton éjjel a szemtanúk szerint egy tizenöt főből álló, többségében bellyei fiatal vonult végig Várdarócon: ahol megrongáltak három autót, megtépázták a falu központjában álló kakast és megrongálták a helyi kávézó teraszát.

A rendőrség közülük három fiatalkorút vett őrizetbe. A szóvivő szerint egyszerű vandalizmusról van szó, és mindössze három kocsit megrongálásáról, szerintük a kár sem jelentős.

A Bellyei járás magyar elöljáró-helyettese, Varga Gábor mélységesen elítéli a történteket. Számára felfoghatatlan, hogy abban a járásban történt ilyen, ahol eddig magyarok és horvátok békében éltek, és talán ilyen és ehhez hasonló kirohanás még soha nem fordult elő.

Jankovics Róbert, a HMDK ügyvezető elnöke is értetlenül áll a dolog felett. Szerinte a horvát média és a horvát politikusok magyarellenes kirohanásai az INA-MOL ügyben, a gazdasági helyzet romlása, a kisebbségi jogok megnyirbálásának szándéka, egy újabb népszavazás kiírásával, ahol a küszöböt a kétnyelvűségről 50 százalékra akarják emelni, megtette a hatását. - Ez mind hozzájárult ahhoz, hogy az emberekben haragot és gyűlöletet keltsenek. Elitélendő minden olyan kijelentés, bárki szájából is hangozzék el, aki nemzeti alapon próbál meg ellentétet, feszültséget szítani. Mint látjuk, mint mindennek, ennek is megvan az eredménye, ha a rendőrség meg is próbál belőle vandalizmust kreálni, mi nem hagyjuk annyiban az ügyet - nyomatékosította az ügyvezető elnök.

A tizenöt fős társaság, fiúk és lányok vegyesen gyalog vonultak végig a többségében magyarlakta Várdaróc településen, szombaton éjjel, fél kettőkor. A magyarellenes bekiabálásaikkal, a töréssel és zúzással, hangoskodással óriási riadalmat keltettek az ott élőkben, sokakban a honvédő háború emlékeit idézve föl!

(Új Magyar Képes Újság)

Utolsó frissítés ( 2014. jnius 11. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 10052275

Online