Tûnjetek innen, ez itt Szerbia! Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2005. mjus 30.
Magyar Szó, 2005. május 30.

„Tűnjetek innen, ez itt Szerbia!”

Palicson szerb gimnazisták támadtak meg magyar fiatalokat

A magyar fiatalok a Kisvendéglő közelében egy padon üldögéltek, amikor egy szerb gimnazista lány meghallotta, hogy magyarul beszélnek, és kiabálni kezdett, hogy tűnjenek innen, ez Szerbia. A fiatalok azt válaszolták, ez Vajdaság. A lányt elrángatták barátnői, de később visszatért két szerb fiú, vélhetően a kérdéses lány osztálytársai.

A magyar fiatalok előre megbeszélték, hogy semmiképpen sem válaszolnak a provokációra. Pedig provokálták őket: sörösüvegeket dobáltak feléjük. Szerencsére senkit sem találtak el. Az egyik szerb fiú mégis azzal az ürüggyel, hogy miért mosolyog rá az egyik fiú, pofon csapta az egyik magyar egyetemistát. A másik magyar fiú barátja védelmére kelt, de rövidesen őt is helybenhagyták. A földre teperték, megrugdosták, amikor pedig felállt egy sörösüveggel majdnem a szemét ütötték ki. Amikor látták, mennyire vérzik a fiú, elmenekültek.

Hogy volt-e nemzeti színezte ennek az incidensnek, az egyik sértett a következőket mondta: – Annyi bizonyos, hogy a lány, aki odajött hozzánk, azt mondta tűnjünk innen, menjünk Magyarországra, ez itt Szerbia, aztán pedig amikor a fiúk odajöttek, nagyon durván szidták a magyar anyánkat.

A magyar faitalok kihívták a rendőröket és megmutatták nekik az elkövetőket. Jegyzőkönyv készült az esetről. A kihallgatásra ma kerül sor a szabadkai rendőrségen. A magyar egyetemi hallgatónak a szabadkai kórházban a szeme alatt keletkezett repedést összekapcsozták. Róla a városban köztudomású, hogy békés természetű, és szerb barátai is vannak. Mint mondta, szándékosan nem akartak verekedésbe keveredni, de a szerb fiatalok nem tágítottak. Igaz, hogy a magyarok 5-6-an voltak, de senki sem akart belekeveredni az ügybe, így amikor az első fiút leütötték, utána már csak őt verte mindkét támadó.

                                                                                                                                                                                                             K-k

Utolsó frissítés ( 2008. prilis 29. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 7376823

Online