A bezdáni vérengzés, 1944 Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2013. prilis 09.

A bezdáni vérengzés, 1944

Bemutatták dr. Balla István és dr. Balla Ferenc legújabb kötetét

 Élénk érdeklõdés nyilvánult meg dr. Balla Ferenc és dr. Balla István A bezdáni vérengzés, 1944 címû könyvének múlt szombati bezdáni bemutatója iránt. A Petõfi Sándor Mûvelõdési Egyesület otthonának nagytermét megtöltõ közönséget, valamint a kötetet méltató Szabó József nyugalmazott újságírót és nem utolsósorban a szerzõpárost Foki István egyesületi elnök, a rendezvény házigazdája üdvözölte.

A topolyai Pannónia-print Kft. kiadásában megjelent kötetben a szerzõpáros összefoglalja a címben jelzett témával kapcsolatos kutatásainak eddigi eredményeit, nem csupán az isterbáci vérengzés áldozataival foglalkozva, hanem áttekintést nyújtva az 1941-ben kezdõdõ háborús idõszakról is.

Dr. Balla István a könyv tartalmát foglalta össze dióhéjban. Az elmondottakból kiderült, a könyvbõl tájékoztatást nyer az olvasó az 1941 és 1944 közötti magyar közigazgatás bezdáni politikai eseményeirõl, a Népfelszabadító Bizottságról, a szerzõk taglalják az isterbáci eseményeket megelõzõ idõszakot, valamint mindezek gazdag fotódokumentálása mellett az isterbáci áldozatokról is értékes adattárat tartalmaz a könyv, amelynek létrejöttéhez önkéntes munkatársak járultak hozzá az érintett családok megkeresésével és adatgyûjtéssel.

 (Magyar Szó)

Utolsó frissítés ( 2018. februr 25. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9407050

Online