Magyar fiatalokat bántalmaztak Szabadkán Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2012. szeptember 16.

Magyar fiatalokat bántalmaztak Szabadkán

Újabb magyarverés történt a szabadkai Szent Teréz-templom melletti parkban. A fiatalok kedvelt hétvégi gyülekezőhelye a Fasizmus áldozatainak tere közvetlen közelében található. Májusban már beszámoltunk egy hasonló esetről, amikor mintegy 20 fős banda viperával és vasrúddal támadt magyar középiskolásokra. Most azonban egy 7-8 fős, szerbül beszélő csapat portyázott szombat este – az egyik szemtanú elmondása szerint.

Váratlanul csapott le a 7-8 fiatalból álló, arcukat eltakaró csoport a Szent Teréz-templom lépcsőjén üldögélő 4 magyar lányra és 4 fiúra.

A szomszédos térről mentek át a székesegyház mellé, azért mert ott nyugodtabb volt a légkör. A sors fintora, hogy végül itt támadtak rájuk. Pár percig tartott az egész – mondta az egyik lány, aki beszámolt az esetről.

„A fiúk ültek ott elől, ezért őket bántották. Ütöttek, akit értek. Kettő fiúba belerúgtak, majd nevetve elfutottak arra, ahonnan jöttek is. Nem látszódott az arcuk, mivel kapucni volt rajtuk, csak a szemük látszott” – mesélte a szemtanú.

A magyar fiatalok a Harambašić utcában lévő szórakozóhelyre szaladtak, mert ott sok ismerősük és barátjuk tartózkodott. Komolyabb testi sérülés nem történt, valószínűleg megfélemlítő hadjáratnak szánták az akciót a szerbül beszélő támadók.

(Pannon TV)

Utolsó frissítés ( 2012. szeptember 17. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9400992

Online