Muzslyai incidens: fedjék fel a támadók kilétét Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2012. mjus 31.

Muzslyai incidens: fedjék fel a támadók kilétét

 Ма délután hivatalos közleményt adott ki a nagybecskereki rendőrség a szombat éjszaka történt muzslyai incidens kapcsán, a közleményben az áll, hogy május 27-én éjfél után tíz perccel kapták a bejelentést, hogy rendbontás történik a Magyar Kommün utca 59-es számú házzal szemben. A rendőrök kiszálltak a helyszínre, és megállapították, hogy hat személyt fizikailag bántalmaztak, közülük egyik súlyos sérüléseket szenvedett, egy másik pedig könnyebben sérült meg. Az eset 23 óra után történt, amikor a Magyar Kommün utcában tartózkodtak a bántalmazottak. Hátulról támadt rájuk néhány maszkos személy, akik a testi sértést okozták. Feltételezhetően ezt a bűncselekményt a nagybecskereki D. A. hajtotta végre, valamint S .S., M. M., V. N. és K. M. ugyancsak nagybecskereki kiskorúak. A gyanúsítottak ellen verekedésben való részvétel és súlyos testi sértés okozása miatt bűnvádi feljelentést tettek a nagybecskereki Felsőbb Bíróság ügyészségén.
*
Nem hivatalosan az eseményről megtudtuk, hogy szombaton éjszaka - magyar fiúk, lányok - többen tartózkodtak a helyi közösség épülete melletti parkban, a padokon ülve beszélgettek. Egy másik csoport fiatal pedig a park legsötétebb részén tartózkodott. Utána a közeli trafikhoz mentek, majd a Támadás! (Napad!) csatakiáltással – mintegy 15-en voltak – rontottak a muzslyai fiatalokra. A lányok az utca túloldalára szaladtak, sivalkodtak, a fiúknak nem is volt idejük elszaladni, őket beszorították a parkba, néhányan egy falat átugorva tudtak elmenekülni. Az egyik fiatal az első ütést a fejére kapta, leesett a földre, míg a támadók közül egyik odarontott és az arcába rúgott. Ez a fiatalember jelenleg is a kórházban van, és műtétre vár. A vértócsák még most is jelzik a bűncselekmény helyszínét.
*
Az eset kapcsán közleményt adott ki a nagybecskereki Civil Társadalomért Fejlesztési Központ (CRCD), csatlakozik a muzslyai helyi közösség követeléseihez, hogy a támadók kilétét fedjék fel, és derítsék ki, van-e nemzeti indíttatása az incidensnek.

(VajdaságMA - Kónya-Kovács Otília)

 

Utolsó frissítés ( 2012. jnius 11. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9380613

Online