Temerini támadások: két fiatalt szabálysértési bíró elé állítottak Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. december 27.

Temerini támadások: két fiatalt szabálysértési bíró elé állítottak

A rendőrség szábálysértési eljárást indított a 18 éves Stefan J. és a két évvel idősebb David K. temerini lakosok ügyében, akik alaposan gyanúsíthatók azzal, hogy a tegnapi nap folyamán két ízben is megtámadtak polgárokat, s eközben két személy könnyebben megsérült.

Mindkettőjüket előállításuk során alkoholtesztnek is alávetették, s mindkettejük vérében több, mint egy ezrelék alkoholt találtak. A két fiatalembert a detoxikálást követően szabálysértési bíró elé állították, aki 25-25 nap szabadságvesztésre ítélte őket, emellett Stefant 5000, Davidot pedig 6500 dinár pénzbírsággal sújtotta, közölte ma a rendőrség.

Egeresi Sándor, a tartaományi képviselőház elnöke azt nyilatkozta, hogy a támadók magyar nemzetiségű polgárokat támadtak meg, s hozzátette, egy nappal ezelőtt egy temerini magyar családot ért támadás úgy, hogy téglákkal verték be házuk ablakát. „Tájékoztattak, hogy a két eset egyikét megoldották, a korábban történt eset kapcsán viszont, amikor is egy családi házat ért támadás, remélem, hogy mielőbb kézre kerítik a tetteseket. Ahogyan eddig sem, ezután sem fogom megengedni, hogy az ilyen incidensek nyugtalanságot keltsenek ebben a nemzetiségi tekintetben érzékeny környezetben, s a rendőrség és a bíróság részéről elvárom, hogy megfelelő módon kezeljék az eseteket”, hangsúlyozta Egeresi, aki hozzátette, egyesek nyilvánvalóan kihasználták azt, hogy a rendőrök sztrájkolnak, s kiemelte, elengedhetetlen, hogy az ilyen és hasonló esetekben, minden illetékes továbbra is megfelelő módon működjön együtt.

(021, Vajdaság Ma)

Utolsó frissítés ( 2011. december 27. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9503687

Online