Beért a mérgezett gyümölcs Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. oktber 19.

Beért a mérgezett gyümölcs

Csorba Béla, aVMDP körzeti elnöke egy közleményt juttatott el lapunkhoz, amelyben a legújabb temerini gondokról ír

„Időben figyelmeztettünk rá, az illetékesek mégsem tettek semmit.

A Temerinnel kapcsolatos rágalmazó és uszító nyilatkozatoknak és habzó szájú kommentároknak meglett afoganatja. A csütörtöki helyi közösségi bombariadót újabb provokációk követték: vasárnapra virradóra „ismeretlen” tettesek betörték a Hofy Pékség és Cukrászda kirakatát, emellett hasonló támadást követtek el a Kárász Sporthorgász Egyesület Kastély utcai klubhelyisége, valamint Jegricska-parti horgásztanyája ellen is. Az összefüggés több mint nyilvánvaló, ugyanis a hisztériát kiváltó szeptember eleji „első” verekedésre a pecások székházának közelében került sor.

A szélsőségesek összehangolt szeptemberi kampánya során a Hofy pékségről az egyik lap azt a rágalmat terjesztette, hogy nem akar kenyeret adni a szerbeknek. Tudtunkkal az ügyészség mindeddig semmit sem tett a különösen veszélyes izgatás kiötlői és terjesztői ellen. Úgy látszik, a magyarokkal szemben ez a módszer is megengedett, a jogállamiság legnagyobb örömére. Mellesleg azt is jó volna tudni, hol sertepertélnek ilyenkor ombudsmanjaink? Talán csak nem a temerini magyar iskolát akarják éppen megszüntetni?” – áll a közleményben.

A közkedvelt cukrászda tulajdonosa, Hoffman Artúr elmondta a Magyar Szónak, nem tudja ki tehette, de az biztos, hogy a belgrádi Pravda napilap írása is hozzásegített az érzelmek felkorbácsolásához.

– A belgrádi Pravda napilapban megjelent egy cikk, amelyben többek között az állt, hogy Temerinben egy magyar tulajdonú pékség nem szállítja a szerb tulajdonú boltoknak a kenyeret. Ezenkívül azt is megírták, hogy a temerini Hofy Cuki azért nem szállítja a kenyeret az említett boltoknak, hogy a szerbek ne egyenek magyar kenyeret. Megpróbálom beperelni az újságot. Az újságnak ezt az információt állítólag Aleksandar Veljić, az újvidéki Holokauszt Emléktársaság elnöke adta – mondta Hoffman.

Hozzátette még, azóta Járekon minden nap leköpködik a kirakatukat.

Az ügyészség a randalírozást vagyonrongálás bűncselekményének minősítette, a rendőrség elvégezte a helyszínelést, és nyomozást indítottak.

(Magyar Szó, hgy)

 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9609771

Online

Jelenleg 7 vendég online