A tartományi ombudsman erélyesen elítéli a táblarongálást Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. szeptember 27.

A tartományi ombudsman erélyesen elítéli a táblarongálást

A vajdasági ombudsman a legerélyesebben elítéli, hogy ismeretlen tettesek festékszóróval lefújták a közelmúltban elhelyezett többnyelvű helységnévtáblán a magyar feliratot Újvidéki Temerin felőli bejáratánál, mint ahogyan arról a média is tájékoztatott az elmúlt hétvégén.
A többnyelvű helységnévtáblák elhelyezése, mint a nemzeti kisebbségek identitásának megőrzését szolgáló jog megvalósulási formája a helyi önkormányzatok kötelessége is, a Szerb Köztársaság Alkotmánya mellett két törvény, egy tartományi képviselőházi döntés, s a helyi önkormányzatok statútuma is előlátja.
A tartományi ombudsman június végén küdte el ezzel kapcsolatos ajánlásait az újvidéki önkormányzat felé, Újvidék város pedig szeptember 20-án tájékoztatta a tartományi ombudsmant, hogy Temerin, Veternik és Pétervárad felől elhelyezeték a többnyelvű táblákat, a többi irányból pedig folyamatban van azok elhelyezése.
A tartományi ombudsmani hivatal a mostani vandál cselekedetet egyúttal saját maga, e független és önálló intézmény elleni támadásnak is minősíti, amely megfogalmazta és továbbította az említett ajánlást.

(Vajdaság Ma) 

A tartományi ombudsman erélyesen elítéli a táblarongálást

 


 
 

 

Utolsó frissítés ( 2011. oktber 03. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9610848

Online