Újabb incidens Temerinben Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. szeptember 27.

 Újabb incidens Temerinben

A szerb nyelvű sajtóban zajló magyarellenes médiahisztériának máris meglett az eredménye. Szeptember 26-án szerb és magyar középiskolások verekedtek össze Temerinben. Információink szerint a parkban történt összecsapást egy szerb nemzetiségű tanuló kezdeményezte, megütve magyar társát, aminek következményeként verekedésre került sor a középiskola magyar és szerb tanulói között. Úgy tudjuk, hogy a verekedést kezdeményező személyt kórházba is szállították. Temerin utcáin soha nem látott rendőri jelenlét tapasztalható.

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) a legerélyesebben elítéli az erőszak minden formáját, és egyben felszólítjuk az illetékeseket, hogy elfogulatlanul járjanak el a legújabb incidensben és a felelősöket büntessék meg. Az esetleges felbujtókat pedig kutassák fel, és az elmúlt időszakban sorozatosan valótlanságokat és pontatlanságokat megjelentető médiumok felelősségét is vizsgálják ki.

Egyúttal követeljük, hogy az újvidéki helységnévtábla magyar feliratának lefestőit, valamint az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ épületét szétverő hulligánokat is a legrövidebb időn belül kerítsék kézre.

Oláh Róbert

ügyvezető alelnök

Magyar Remény Mozgalom

2011. szeptember 26. Temerin

(mrm.rs)

Utolsó frissítés ( 2011. szeptember 27. )
 
< Előző   Következő >

Számláló

Látogatók: 9406550

Online